Sosiaalistumassa

Sosiaalistaminen on asia johon kannattaa todella panostaa. Kun koira kokee pentuna sopivissa määrin erilaisia sosiaalisia tilanteita, niitä ei tarvitse jännittää aikuisenakaan. Itse ajattelen niin, että pennun kanssa voi kulkea kaupungilla, käydä kylässä ja tavata tuttuja ihmisiä ja koiria ennen ensimmäisiä rokotuksia. Mihinkään koirapuistoon ei kannata mennä. Toisten koirien on oltava tuttuja, terveitä ja rokotettuja. Pentu muuttaa uuteen kotiinsa yleensä 8 viikoisena mutta saa ensimmäiset rokotukset 12 viikoisena. Hyvää sosiaalistumisaikaa menee helposti kuukauden verran hukkaan.

Me kyläiltiin Iiriksen kanssa tänään siskoni luona. Kummipoikani vietti 5-vuotissynttäreitään. Juhlahumussa oli mukana Iirikselle aivan uusia ihmisiä. Lapsiakin oli monen ikäisiä. Iiris tapasi myös mäyräkoira Velmun, joka tulee olemaan osa sosiaalista verkostoa säännöllisesti. Alkuun Iiris ihmetteli uutta paikkaa sylissäni. Pian se totesi kaikki uudet tyypit mukaviksi ja naaman pesun arvoisiksi.

Mäyräkoira Velmu sai hetkessä uuden leikkikaverin. En tiennytkään, että pentu voi juosta niin kovaa! Kaksikko meni peräkanaa pitkin käytäviä. Iiris edellä.... Velmu edellä....Välillä jopa vierekkäin. Voitte varmaan arvata, että nyt omassa pesässään nukkuu väsynyt pentu.Uudet kaverukset. Nostin Iiriksen välillä syliin huilaamaan. Velmu oli ihan lööööv.


Kommentit

 1. Ihana Iiris :)
  Sosiaalistaminen on niin tärkeää. Hienoa, että Iiris pääsee tutustumaan lapsiin myös heti. Ite harmitellut, että Axun kohdalla tämä jäi hyvin minimaaliseksi. Ihan vaan siksi, ettei lähipiirissä oikein ole pieniä lapsia ollenkaan.
  Hiljalleen Axukin on alkanut ottaa "rennommin" lasten kanssa ja antaa lasten silittää sitä, toivoa ei ole siis kokonaan menetetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koira oppii vanhempanakin. Se vaan ottaa enemmän aikaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätit tassunjälkesi!

Suositut tekstit