Parempi myöhään...

Viherpeukalot vaihtavat kukkamullat ke
väisin, kasvukauden alussa. Ne joilla peukalo vihertää vähän miten sattuu, vaihtavat kukkamullat juuri ennen talven tuloa. Niin kuin minä....

Siellä missä on multaa, siellä on myös pihakoirat. Iiris oli niin avulias, että repi yhdessä kanssani multapaakkuja kukkien juuristoista. Olisin halunnut valokuvan multanaamasta mutta Iiris ei ehtinyt jäädä poseeraamaan.

Koko päivä meni kokolailla pihatöissä. Puut ovat tiputtaneet lehtensä kertarysäksellä. Nurmikolla on paksu lehtimatto. Olemme yrittäneet saada siihen mieheni kanssa jotain tolkkua. Haravointia, lehtien kuskaamista puutarhakompostiin. Koirat ovat pyörineet hommissa mukana. Siskoni piipahti Velmu-mäykyn kanssa kylässä, joten vauhtia on piisannut. Energian kulutus on ollut koirilla niin suuri, että tulivat kerjäämään ruokaansa etuajassa.

Viikonloppuun on mahtunut myös paljon ajatustyötä. Olen lukenut pihisyhdistyksen sivuilta viimeisimpiä Pevisa-kuulumisia ja miettinyt omaa suhtautumistani asiaan. Eräällä koirafoorumilla taas, jossa on mukana paljon kasvattajia, on keskustelua aiheuttanut eläinlääkärien ehdottamat/määräämät tutkimukset. Ovatko ne todellakin tarpeen vai voisiko asian hoitaa jotenkin toisin?  Mitä enemmän tutkimuksia, sitä enemmän kertyy tilastoja sairastavista koirista. Tilastot taas vaikuttavat vakuutusmaksuihin eikä suinkaan hintaa alentavasti. Tottahan toki oireileva täytyy aina hoitaa mutta mikä on syy ja mitkä keinot?


Viggo kävi moikkaamassa multamaakaria.
Sen mielestä pihapiirin tarkkailu oli paljon järjellisempää hommaa.
Viggo on vahti. Se ei räykytä turhista mutta ilmoittaa kyllä,
jos vierasta jengiä kulkee pihan ohi.


Kommentit

Suositut tekstit