Nyt ne on irti


Siinä ne on. Iiriksen yläkulmurit. Tänään on siis oikea ilon ja onnen päivä!  Olen kytännyt niiden irtoamista pitkään. Eläinlääkärillekin aika oli jo varattuna, koska uudet hampaat kasvoivat kohisten. Ohjehan on, että uusien hampaiden ollessa puolessä välissä maitsikoita, on aika nyppästä vanhat pois. Ihan sen takia, ettei  uudet hampaat kasva vinoon ja aiheuta purentaongelmia.

Peruin lääkärin ja annoin uusien hampaiden kasvaa koko pituuteensa. Maitsikat tönöttivät vieressä. Ne heiluivat kyllä. Joka päivä kurkin suuhun ettei mitään vaurioita pääse syntymään. Iiriksen mielestä vähempikin kurkkiminen olisi riittänyt. 

Jotenkin loogiselta tuntuu, että irtoavathan ne, koska maitohampaissa ei ole juuria. Väkisinkin tippuvat, kun ien vetäytyy uusien hampaiden tieltä. Mutta ei se aina kuulemma niin mene. Kuulin vasta mäyräkoirasta, jolla oli vauvakulmurit paikallaan vielä kolmevuotiaana. Tästä johtuen koiran hammasrivistö sitten poikkesi normaalista. Eipä ollut omistaja koiran suuhun kurkannut turhan usein.

Meillä ne joka tapauksessa irtosivat ja tämä pikkuinen juttu ilahduttaa minua suuresti. Torstaita toivotellen :)


Kommentit

 1. Hyvä, että irtosivat itsestään. Pösöltä piti 5kk iässä poistattaa kolme kulmuria, koska ne eivät hievahtaneetkaan. Kyseessä on perinnölliseksi katsottava vika (joskin ei vakava), mikä johtuu pysyvän hampaan virhesijainnista eikä näin ollen ole auttamassa maitohampaan juuren "sulamista". Pösön kulmureita piti tennispallon kanssa onneksi jumpata vain hieman ja nyt purenta on täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiriksellä on nyt ikää 6 kk. Pitkään minäkin hampaita ihmettelin ja mietin mitä teen. Jos eivät olisi yhtään heiluneet, olisin luovuttanut aikaisemmin. Eläinlääkärillä käynti on normaali rutiinitoimenpide mutta mitä vähemmän käyntejä sen parempi.
   Totta, tuppaa olemaan perinnöllistä tämä hampaiden vaihto. Iiriksen kasvattajan kanssa siitä oli puhetta mutta arvaapas vain muistanko mitä hän sanoi;) Terveiset sinun pojille!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätit tassunjälkesi!

Suositut tekstit