Juoksut

Aika rientää. Meidän pahnan pohjimmainen ei ole enää pentu. Iiriksen juoksut alkoivat muutama päivä sitten. En kamalasti yllättynyt, koska pienillä roduilla ne voivat alkaa jopa puolen vuoden iässä. Iiris on nyt 7,5 kk.

Iiris on siisti likka ja pitää itsensä puhtaana, joten juoksujen alkamista oli vaikea huomata. Enemmänkin kiinnitin huomiota meidän jätkien käytökseen. Ilman niitä olisin joutunut arvailemaan enemmän. Koirathan nuuhkivat toisiaan päivittäin hoitaessaan sosiaalisia suhteitaan. Nyt nuuhkiminen oli paljon intensiivisempää ja Kårekin kulki Iiriksen hanurissa kiinni. Muutama punainen täplä valkoisella peitolla varmisti asian. Iiris taas on oma rämäpää itsensä eli sen käytöksestä ei paljon pystynyt arvailemaan. Ruoka ei kenties kiinnosta niin paljon. Likka lähtee haahuilemaan muualle....

Kirjoitan aiheesta ihan sen takia, että sitä pyydettiin. Miten koirat pärjäävät hormonihuuruisessa talossa, sukupuolia on molempia ja uroskin astumisen makuun päässyt?

Pähkäilin asiaa paljon etukäteen. Mietin olenko valmis kuuntelemaan uikutusta ja ulinaa? Miten hoidan ulkoilut tai järjestän hommat, kun en itse ole kotona? Päätin katsoa mitä tuleman pitää ja venyä sen mukaan. Kaikkia asioita ei voi edes etukäteen suunnittelulla ja tällainen yhteiselo on tietääkseni onnistunut muiltakin. 

Voin kertoa, että tähän asti kaikki on sujunut hienosti. Viggo viettää yönsä poikani jalkopäässä nukkuen, ovi tiukasti säpissä. Huone on yläkerrassa ja välissä on vielä portti. Samalla systeemillä mennään meidän poissa ollessa. Kun itse ollaan paikalla, koirat kulkevat vapaasti. Viggo on kiinnostunut Iiriksestä mutta sen kunnioitus minua kohtaan on sen verran suuri, että yksi sana riittää viilentämään tunteita. Välillä poitsu pääsee omiin oloihinsa meidän makuuhuoneeseen ja vaikuttaa siellä tyytyväiseltä. Korostan nyt kuitenkin sitä, että minun täytyy koko ajan tietää missä mennään, kun koirat liikkuvat vapaana. Ne ovat silmän alla eli kyllähän tässä oma työnsä on.

Eli ei ulinoita eikä vinkumisia vaan melko rauhallista menoa kaiken kaikkiaan. Ihan normaalia koira-arkea useamman koiran perheessä.Kommentit

Suositut tekstit