Parasta kesässä


Kesässä on parasta se, kun ei tarvitse pukea niin paljon päälle ja voi kulkea nurmikolla paljain jaloin. Minusta näyttää ihan siltä, että koiratkin viihtyvät ulkona paremmin kuin sisällä. Ainakaan niillä ei ole mikään kiire pois, vaikka siellä pitkiä aikoja vietetävätkin. Välillä tarjoilen ruuankin ulos. Etenkin kanankaulat, joita koirat tykkäävät kuljetella ympäriinsä. Doris saa kanakaulojen tilalla jauhelihaa. Neljän koiran ruokkiminen samaan aikaan on hyvin mielenkiintoista. Kaksi nuorimmaista tarvitsevat ohjausta, että pysyvät omilla lautasillaan. Kaverilla on todennäköisesti parempaa. Kaikesta huolimatta yhdellekään lautaselle ei jää murentakaan.

Parasta kesässä on juoda kahvi ulkona. Nostan paljaat varpaat puutarhatuolille ja seurailen mitä pihislauma puuhaa. Takana on pitkä kahviton kausi vatsaongelmien takia ja tällä hetkellä näyttää siltä, että voin nauttia kahvia jälleen normaalisti. Herkkua! Tunnustan olevani fiilistelijä ja nautiskelija.

Kesällä koirien ulkoiluttaminen on yksinkertaisempaa. Ei jatkuvaa vaatteitten ronttaamista. Etenkin, kun laumalla alkaa olla kokoa. En yritä viedä kaikkia neljää samaan aikaan lenkille. Kåre ja Viggo on toimiva parivaljakko. Äijät ovat vahvoja, kirsut kiinni maassa ja meno on hyvin suoraviivaista. Doris kävelee jo hihnassa loistavasti mutta lenkkien pituus on vielä lyhyt. Sen kanssa tutustutaan lähinnä ympäröivään maailmaan ja opetellaan uusia juttuja. Iiris pieni sähikäinen on nopea ja ripeä ja huomaa kaiken. Se myös rakastaa kaikkia ja haluaa tutustua kaikkiin. Tehtäväkseni jää miettiä millaisella kokoonpanolla liikun milloinkin.

Valon määrä kesällä on mahtava asia. Toivottavasti saadaan paljon aurinkoisia päiviä, että syksykin tuntuu sitten mukavalta. Kesäpäivän seisaus oli eilen ja huomenna on juhannus. Olen koko juhannuksen töissä eli saas nähdä tuntuuko keskikesän juhla mitenkään erikoiselta. Joskus sairaalaan on viety omat juhannuskoivut mutta erilaisten allergioiden lisääntyessä siitäkin tavasta on luovuttu. Ehkäpä laitan radion ja kesäillan valssin soimaan....

Hienoa ja lempeää juhannusta jokaiselle!


"Minäkin vietän juhannusta. Juoksen kilpaa Iiriksen kanssa ja painin sen kanssa myös. Mulla on muuten räyhäkkä ääni ja osaan käyttää sitä..."

Kommentit

 1. Hyvää juhannusta, vaikka töissä sen vietät.
  Onneks siellä et kuitenkaan 24/7 ole ja valon ansiosta voi tehdä paljon juttuja mihin vuorokauden aikaan vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :)
   Luulenpa, että juhannussauna on lämpimänä, kun iltavuorosta tulen. Siellä kelpaa löylytellä ja sen jälkeen vielä kuulostella juhannusyötä.

   Poista
 2. Mukavaa juhannusta koko laumalle !
  Mukava kun juhannuksena pitkästä aikaa on lämmintä. Koiratkin nauttivat ilta/yö ulkoilusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuolla tarkenee, vaikka aurinko ei paista. Ukkosiakin luvattu, juuri lehdestä luin :) Kesä on niin suloista aikaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätit tassunjälkesi!

Suositut tekstit