Sienimetsässä

Eilen en enää jaksanut postausta kirjoittaa. Koko päivä meni ulkona. Ensin metsässä samoillen ja sen jälkeen omalla pihalla nauttien hyvästä ruuasta. Saimme vieraita ja ilta venyi myöhään yöhön. Itse sanoisin päivää täydelliseksi. Juuri sellaiseksi kuin voimaannuttavien viikonloppujen pitää olla.

Metsäreissun päätarkoitus oli kerätä sieniä villalankojen värjäystä varten. Koulussa on menossa kasvivärjäyskurssi ja sienet ovat erinomaisia siihen käyttötarkoitukseen. Ei kuulemma edes haittaa, jos sienet ovat ehtineet mädäntyä. Opettajan mukaan ne päästävät väriä kaikista parhaiten. Kolikon kääntöpuoli on, että mädän sienen haju saattaa tuntua vielä valmiissa langassakin. Ah, valmiiksi löyhkäävät villasukat!

Poimin värjäystä varten seitikkejä, koska niitä löytyi eniten. Kotona keräämäni sienet varmistuivat Lehtomyrkkyseitikeiksi. Ne ovat tappavan myrkyllisiä. Suhtaudun kaikkiin seitikkeihin suurella kunnioituksella. Ne ovat hurjia sieniä mutta värjäykseen ykkösluokkaisia.

Metsäreissut eivät ole mitään ilman koiraa. Meillä oli mukana Doris. Otimme tarkoituksella ainoastaan sen jotta kakaralla olisi mahdollisuus kulkea ilman muuta laumaa. En tiedä miten tämä pitää paikkansa, mutta ajattelen ilman vanhempia koiria pärjäämisen tekevän hyvää meidän suhteelle ja pennun itsetunnolle. Doris nautti metsässä olemisesta. Kukapa koira ei? Se tapasi laavupaikalla myös muita ihmisiä ja otti päikkäreitä auringonpaisteessa, kun me paistoimme makkaraa.


Mukana oli Velmukin. Se teki mäyräkoirahommia eli yritti kaivautua männyjuurakon läpi. Velmun kautta mulle on avautunut mäyräkoirien salainen maailma. Tiesittekö, että niillä on erittäin tehokas kahden tassun kaivuutekniikka? Sitten hyppäävät kokoonsa nähden vieterinlailla älyttömän korkealle. Velmu käytti sienimetsällä pettämätöntä hajuaistiaan ja merkkasi nenällä suppilovahveropaikat. Mikäs siinä on emännän kerätessä.

Huomenna meidänkin laumalla alkaa nenän käyttökoulu. Osallistumme Koirakoulu Kompassin järjestämälle Hajutaituri verkkokurssille. Kerron sitten kuulumisia miten kurssi etenee.


Kommentit

Suositut tekstit