Uroksia, narttuja, pentuja....

Iiriksellä on juoksut. Tällä hetkellä eletään tärppipäiviä eli meillä on kotona kaipuutaan vinkuva uros ja itseään sille. tyrkyttävä narttu. Saan jälleen olla todistamassa luonnon ihmeellistä voimaa., lisääntymisen ja elämän jatkumisen tarvetta. Pentuja Iirikselle ei ole suunnitteilla ja se onkin tarkoitus käyttää sterilisaatiossa jossain välissä.

Juoksujen aikaan koirat jaetaan meillä eri huoneisiin. Ne kulkevat porteista valvottuna, ulkoilevat pihalla erikseen, syövät erikseen ja nukkuvat erikseen. Viggon mielestä positiivisin asia koko on hommassa on varmasti juuri nukkuminen, koska se saa olla mamman kainalossa. Viggo rakastaa peiton alla makoilemista. Lenkillä käydään kaikki yhtä aikaa. Saan miehestäni lenkkiseuraa ja koiria riittää molemmille talutettavaksi.

Näin se on, että neljän koiran kanssa puuhaa riittää koko päivälle. Etenkin nyt, kun meillä "juostaan" ja nuorin laumasta on vielä pentu. Doris on pihismäiseen tapaan eläväinen kakara ja myös kyseenalaistaa säännöllisesti talon sääntöjä. Iteasiassa olen pieneen jääräpäisyyteen hyvin tyytyväinen, koska se kertoo minulle sen, että Doriksessa on päättäväisyyttä, kekseliäisyyttä, rohkeutta ja avoimuutta riittävästi niin kuin pihakoirassa kuuluu. Nämähän eivät sulje sitä pois etteikö koira olisi kiltti ja kuulolla.

Meillä on käynyt vieraita kesän aikana tasaiseen tahtiin katsomassa pentua ja koiria yleensä. Viime viikolla kävi rotuun tutustujia ja he ihastuivat kovasti pihakoiria. Erityisesti he pitivät pihisten sosiaalisesta luonteesta. Olisivat vieneet Doriksen mukanaan mutta uhkasin lähteä perään, jos yrittäisivät. ;) Yksi perhe jälleen valloitettu....

Doriksen kanssa käytiin eilen tehosterokotuksilla. Likka on kasvanut viime aikoina kovasti. Vaakalukemat näyttivät 4650g. Kasvaminen näkyy suurentuneina pissalätäköinä ja likka tuntuu painavalta, kun sitä nostelee. Doris liikkuu itsevarmasti ja voimakkaan oloisesti. Liike ja asento ovat asioita joihin kiinnitän koirassa huomiota. Jokaisella on varmati omat juttunsa joita katelee. :)

Tällä viikolla on Hamina Tattoo viikko. Olen koko viikon töissä tätä päivää lukuun ottamatta. Suunnittelimme mieheni kanssa, että pyöräilemme katselemaan Tattoo vilinää. Täytyy käydä syömässä Tattoo-leivokset ja kuuntelemassa ilmaiskonsertti. Haminan puutalokorttelin asukkaat ovat avanneet pihansa kaiken kansan ihasteltaviksi. Puutarhaihmisiä ja historian harrastajia suosittelen siellä käymään. Pihoihin ei juuri muulloin pääse.

Ihanaa elokuun ekaa viikkoa jokaiselle.Tytöt. Iiris & Doris.

Kommentit

Suositut tekstit