Hormonien hurmaa

Doriksella on juoksut. Ne alkoivat viikko sitten ja meillä eletään vielä melko rauhallisesti. Viggo tietää jo mistä on kyse eikä se liiemmin intoile. Odottelee kai tärkeitä päiviä, että jospa sitten! Jostain syystä Kåre on innostunut enemmän ja tilaisuuden tullen yrittää astua Dorista. Ihan kuin uudet pallit olisivat kasvaneet poistettujen tilalle.

Narttujen käytös juoksujen aikaan voi olla hyvin erilaista. Doris on kipakka leidi eikä salli itseään haisteltavan ja takapäätä lähestyttävän ilman lupaa. Palautetta tulee sähäkästi takaisin. Täällä se häntä pystyssä ja rinta rottingilla kulkee kuin kuningatar ikään. Tulee sellainen fiilis, että aikanaan se itse valitsee oikean hetken ja tarjoaa haastetta uroksellekin. Doris on nimittäin sen sorttinen, että se uskaltaa ilmoittaa Kårellekin, että minun puruluuta et vie!

Minulle tämä kaikki on hyvin opettavaista ja mielenkiintoista. Koiralauman seuraamiseen ei koskaan kyllästy. Hormonit muuttavat asioita hetkellisesti mutta siitä huolimatta lauman dynamiikka pysyy samana.Kommentit

Suositut tekstit